Nemačka strateški partner Srbije

Bez autora
Sep 10 2012

Prvi potpredsednik Vlade zadužen za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se danas u Berlinu sa vicekancelarom i ministrom privrede i tehnologije Nemačke Filipom Roslerom. Vučić je u razgovoru istakao značaj daljeg jačanja političkog dijaloga između Srbije i Nemačke na najvišem nivou, i izrazio interesovanje za intenziviranje parlamentarne saradnje dveju država. On je posebno naglasio važnost unapređenja ekonomskih odnosa u oblasti energetike, infrastrukture i autoindustrije. Vučić je nemačkim kolegama ukazao na značaj podrške koju Nemačka pruža Srbiji na putu ka EU. Srbija je čvrsto opredeljena za unapređenje ekonomske saradnje i posvećena je sprovođenju i implementaciji reformi, jačanju pravne države, kao i borbi protiv kriminala i sistemske korupcije.

Nemačka strateški partner SrbijePrvi potpredsednik Vlade zadužen za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se danas u Berlinu sa vicekancelarom i ministrom privrede i tehnologije Nemačke Filipom Roslerom.

Vučić je u razgovoru istakao značaj daljeg jačanja političkog dijaloga između Srbije i Nemačke na najvišem nivou, i izrazio interesovanje za intenziviranje parlamentarne saradnje dveju država.

On je posebno naglasio važnost unapređenja ekonomskih odnosa u oblasti energetike, infrastrukture i autoindustrije.

Vučić je nemačkim kolegama ukazao na značaj podrške koju Nemačka pruža Srbiji na putu ka EU.

Srbija je čvrsto opredeljena za unapređenje ekonomske saradnje i posvećena je sprovođenju i implementaciji reformi, jačanju pravne države, kao i borbi protiv kriminala i sistemske korupcije, naveo je prvi potpredsednik Vlade.

Rosler je saopštio da su Nemačka i kompanije iz te zemlje zainteresovani za unapređenje saradnje, i napomenuo da se od Srbije očekuje jačanje pravnih okvira za poslovanje i ostvarivanje makroekonomske stabilnosti.

Nakon sastanka potpisan je i Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti energetike. Sporazum su potpisali predstavnici Elektroprivrede Srbije (EPS) i nemačke kompanije RWE (Rheinisch – Westfalisches Elektrizitatswerk), u prisustvu potpredsednika vlada Srbije i Nemačke.

Vučića će u Berlinu, uz najveće državne počasti, u ime ministra odbrane Nemačke primiti i parlamentarni državni sekretar Kristijan Šmit.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik